Millainen on Forssan seudun vuoden yrittäjänainen?

Forssan Seudun Yrittäjänaiset ry:n vuoden yrittäjänainen on

  • yhdistyksen aktiivinen jäsen
  • aktiivinen, näkyvä ja verkostoitunut toiminnassaan
  • esikuvallinen yrittäjänaisena ja edistää omalla toiminnallaan yrittäjänaiseutta
  • hyvämaineisen ja terveellä pohjalla toimivan yrityksen vetäjä.

Valinnasta päättää hallitus.

Vuoden 2021 yrittäjänainen Jaana Harju

2021 Jaana Harju

Yrittäjä Jaana Harju Jamskesta valittiin vuoden yrittäjänaiseksi 2021.

Vuoden 2020 yrittäjänainen Satu Järvinen

2020 Satu Järvinen

Yrittäjä Satu Järvinen Optikko Kirkassilmästä valittiin vuoden yrittäjänaiseksi 2020.

Vuoden 2019 yrittäjänainen Kati Länsikylä

2019 Kati Länsikylä

Valokuvaaja Kati Länsikylä valittiin vuoden yrittäjänaiseksi 2019.

Vuoden 2018 yrittäjänainen Johanna Talikainen

2018 Johanna Talikainen

Mainossatama Oy täytti syyskuussa 15 vuotta. Saman ajan Johanna on ollut siis yrittäjänä. Hän pyörittää yritystä yhtiökumppani Mika Sulosen kanssa (omistussuhteet Johanna 49 %, Mika 51%). Yrittäjien lisäksi Mainossatamassa työskentelee viisi markkinoinnin ja viestinnän ammattilaista. 15 vuoden aikana kaikki on muuttunut moneen kertaan, niin myös se missä ja miten markkinointia tehdään. Kun 15 vuotta sitten tehtiin todella paljon lehti-ilmoituksia, niin nyt selkeässä nousussa on liikkuva kuva ja lisäarvoa tuottavat sisällöt sosiaalisissa medioissa. Hyvät tarinat ja niiden vaikutus eivät katoa mihinkään, siksi edelleen tehdään myös paljon asiakaslehtiä.

Jatkuva uudistuminen on tärkeää, samoin myös se, että aina jaksaa innostua ja ideoida. Johanna kertoo: ”Siksi olen halunnut kehittää itseäni ja osaamistani, jotta voin antaa asiakkailleni parasta mahdollista. Olen yrittäjävuosien aikana suorittanut toimitusjohtajatutkinnon (2012), hyväksytty hallituksen jäsen tutkinnon (2014) ja tuotekehitystyön erikoisammattitutkinnon (2016). Samasta syystä haluan myös jakaa osaamistani – samalla opin koko ajan itse uutta ja kehitän osaamistani. Olen toiminut Kasvu Open -kasvuyrityskilpailussa myllärinä neljän vuoden ajan. Olen mukana Hämeen Sanomien hallituksessa ja Fain osuuskunnan hallituksessa. Lisäksi olen Rotary Internationalin Rotary Public Image Coordinator (Julkisuuskuvakoordinaattori), mikä tarkoittaa, että vastaan Rotaryn julkisuuskuvan kehittämisestä Suomen, Ruotsin, Venäjän, Viron ja Latvian alueella”. Johanna on ollut Forssan Seudun Yrittäjänaisten hallituksessa 2010-2015. Ja Forssan Yrittäjien hallituksessa 2016-2017.

”Periaatteeni on, että kaikki mihin lähden mukaan, annan sille kaikkeni. Ja kun lähden mukaan vain sellaisiin asioihin, joihin uskon ja jotka koen merkitykselliseksi, niin on helppoa antaa kaikkensa. Monet kysyvät, miten ihmeessä ehdin joka paikkaan ja miten minulla riittää aikaa. Se sama selittyy tuolla intohimolla ja omistautuneisuudella. Kun tekee asioita, joista saa kiksejä, niin se ei tunnu työltä. Sama koskee myös yrittäjyyttä ja ”leipätyötä”.

”Uskon myös yhteisöllisyyteen ja yhdessä tekemisen voimaan. Osallistuminen on mielestäni avain parempaan maailmaan. Näistä asioista olen kirjoittanut lukemattomia kolumneja paikallislehteen. Kirjoittaminen on myös muuten yksi intohimoistani – vaikka siis teenkin sitä
työkseni.”

Johannalle liikunta (juoksu, pyöräily, uinti, hiihto) on henkireikä – turhat paineet on helppo jättää lenkkipolulle. Tosin urheilustakin tulee helposti tavoitteellista – huomaa juoksevansa maratoneja, osallistuvansa Finlandia Hiihtoon ja pyöräilevänsä 150 kilometrin lenkkejä.

Vuoden 2017 yrittäjänainen Leena Kylämarkula

2017 Leena Kylämarkula

Leena Kylämarkulan tutustuminen yrittämiseen alkoi yrittäjän puolisona vuonna 1984. Verovapaiden autojen välittäminen alkoi vuonna 1989. Vuonna 1998 perustettiin aputoiminimi Tilkkutex, jonka toimialaan kuului kankaiden, tarvikkeiden, tilkkutyökirjojen myynti ja maahantuonti. Kivijalkaliike on toiminut Humppilassa 20 vuotta.

Tilat ovat kolme kertaa suuremmat kuin alussa. Verkkokauppa on toiminut vuodesta 2002 ja tästä syystä asiakaskunta on ympäri Suomea. Vuonna 1997 alkoi oma matkailuyrittäjätoiminta. Vuonna 2002 valmistui tilaussauna, Viikinkisauna ja alueelle on sen jälkeen rakentunut saunabulevardi, jossa on viisi saunaa ja kuumakylpy viikinkilaiva Helka.

Vuonna 2005 alkoi yrittäjyys Urpolan Kartanossa sukupolvenvaihdoksen myötä. Leena Kylämarkulan mukaan tarjottavaa ruokaa pitää olla riittävästi, se on hyvää ja tarjottavat ovat kauniisti esillä. Lähiruokaa tarjotaan niin pitkälle kuin on mahdollista.

Vuoden 2016 yrittäjänaisetMari ja Minna Rauhaniemi

2016 Mari ja Minna Rauhaniemi

Mari ja Minna Rauhaniemi jatkavat äitinsä vuonna 1977 perustamaa yritystä. He sanovat syntyneensä yrittäjyyteen ja että heille on ollut selvää jatkaa vanhempiensa työtä.

Yritys on perinteikäs forssalainen perheyritys, joka on tehnyt ja tekee omalla toiminnallaan pitkäjänteistä työtä seutukunnan tuottavuuden eteen.

Mari ja Minna Rauhaniemi ovat ajan hermolla koko ajan muuttuvassa maailmassa. He ovat kehittyneet ja haluavat edelleen kehittyä erikoistuneena matkatoimistona ja pysyä muutoksessa mukana.

Vuoden 2015 yrittäjänainenKrista Mänttäri

2015 Krista Mänttäri

Krista Mänttäri perusti lähiruokaa suosivan Ravintola Köökin syksyllä 2011. Tässä lyhyessä ajassa pieni ravintola on ottanut ison paikan Forssan ravintolatarjonnasta.

Rautaisella ammattitaidolla hoidetulla yrityksellä on selkeä linja ja tavoite – ravintolassa hyödynnetään lähiseudun tuottajien raaka-aineita ja ruokalista vaihtuu sesongin mukaan.

Herkullisen ja konstailemattoman ruuan lisäksi Köökki panostaa ainutlaatuisiin viinielämyksiin. Sommelierin rautaisella ammattitaidolla ja hyvillä kontakteilla Krista Mänttäri saa asiakkaittensa maisteltaviksi huippuviinejä.

Vuoden 2014 yrittäjänainenTiina Koski

2014 Tiina Koski

Tiina Koski luotsaa perheyritystä MokkerMeija Oy:tä yhdessä puolisonsa Veli-Matti Kosken kanssa. MokkerMeija tuottaa ravintolapalvelut Eerikkilän Urheiluopiston moninaisille vieraille.

Vuoden 2014 alusta Mokkermeija on vastannut myös Eerikkilän urheiluopiston läheisyydessä sijaitsevan Hämeen luontokeskuksen kahvilatoiminnasta.

Tiina Koski on ollut vahvasti yrittäjänaisten toiminnassa mukana niin paikallisesti kuin valtakunnallisestikin. Koski toimi Forssan seudun yrittäjänaisten hallituksessa vuosina 2008-2013, joista puheenjohtajana 2011-2012.

Koski toimii nyt toista kautta Suomen Yrittäjänaisten hallituksessa.

Vuoden 2013 yrittäjänainenPäivi Pylkkönen-Palm

2013 Päivi Pylkkönen-Palm

Pylkkönen-Palm aloitti ammatinharjoittajana vuonna 1990. Vuonna 1996 hän virallisti kaupparekisteriin toiminimen Arkkitehtuurisuunnittelu P. Pylkkönen-Palm.

Vuoden yrittäjänaisen viimeisimpiä töitä ovat Riihivalkaman päiväkoti, Forssan seurakuntatalon julkisivukorjaus ja Tammelan seurakuntakodin peruskorjaus. Forssan Kutomon alueelle Pylkkönen-Palm on suunnitellut mm. Hoivakodit Pellavan ja Pumpulin sekä Kutomon Fysioterapia ja Liikuntakeskuksen.

Päivi Pylkkönen-Palm on suunnitellut myös useita kerrostalo-, rivitalo- ja omakotitalokohteita ympäri Suomea.

Vuoden 2012 yrittäjänaisetJaana Lähteenkorva ja Pauliina Mero

2012 Jaana Lähteenkorva ja Pauliina Mero

Jaana Lähteenkorva ja Pauliina Mero ovat rohkeasti lähteneet tuottamaan vanhusten hoivapalveluja uudella tavalla. He ovat myös lyhyessä ajassa laajentaneet yritystään kahteen otteeseen. Hoivakoti Pumpulin lisäksi yritykseen kuuluu erityisesti muistisairaille suunniteltu hoivakoti Pellava ja kotihoivapalvelu.

Vanhan Kutomon Hoivakoti Pumpuli Oy tarjoaa kodinomaista, tehostettua palveluasumista, intervallihoitoa, saattohoitoa sekä tukea omaishoitajille ohjatun ja valvotun päivätoiminnan muodoissa.

Hoivakoti Pumpulissa ja muistisairaille suunnitellussa Hoivakoti Pellavassa on yhteensä 36 asukaspaikkaa. Kotihoivapalvelulla tuetaan ikäihmisten kotona asumista.

Vuoden 2011 yrittäjänainenMerja Löyttymäki

2011 Merja Löyttymäki

Yrittäjä Merja Löyttymäki Hämeen Tilitieto Oy:stä valittiin Forssan vuoden yrittäjänaiseksi 2011. Asiantunteva kirjanpito ja talousalan neuvonta ovat jokaiselle yrittäjälle kullan- kalliita.

Verotuksen lainsäädäntö muuttuu jatkuvasti ja siinä muutoksessa on tilitoimistoyrittäjän oltava ehdottomasti mukana, jotta hän voi tarjota asiakkailleen oikeita neuvoja ja ajanmukaisia palveluja.

Vuoden 2010 yrittäjänainenAnu Niemi

2010 Anu Niemi

Yrittäjä Anu Niemi Forssan Liivikeskuksesta valittiin vuoden yrittäjänaiseksi 2010.

Vuoden 2009 yrittäjänainenTarja Ahola

2009 Tarja Ahola

Tarja Ahola Forssan Rakennuskonevuokraamo Oy:stä valittiin vuoden yrittäjänaiseksi 2009.